середу, 18 травня 2011 р.

ПОЧИНАЄМО ПІДГОТОВКУ ДО ПІЛОТУ

Через 2 тижні почнуться тренінги в навчальних закладах з широкого пілотування курсу «Комп’ютерні технології та підприємництво».
Розпочинаємо етап активної підготовки до занять з учнями. Давайте спрацюємо як команда і будемо разом, своєчасно і чесно обговорювати і вирішувати проблеми, які точно будуть! Для нас, як і для вас – це нова діяльність.
За ці підготовчі дні ми з фасилітаторами маємо підготувати і перевірити:
- Підготувати список учасників курсу, узгодити його з класними керівниками, адміністрацією школи, по-можливості – з батьками учнів, повідомивши їм про цілі і завдання курсу, форму проведення навчальної практики
- Комп’ютерний клас та інтернет, пересвідчившись , що клас буде доступний для проведення всіх занять з учнями, що ітернет не планується відключати
- Ознайомитися з Електронним посібником, встановити на всі комп’ютери в класі, протестувати його роботу. Окремо перевірити роботу Електронного довідника.
- Переглянути Методичні рекомендації до курсу і Орієнтовний розподіл навчальних годин, обрати Варіант проведення занять (див. Метод рекомендації) відповідно до умов класу, підготовленості учнів.
- Скласти свій погодинний план на всі дні практики.
Про посібники і меетодичні матеріали:
Друкований посібник для учнів
Друкувати ми будемо дуже обмежену кількість екземплярів. Ми розраховуємо, що тільки 2 або 3 класи будуть працювати за друкованою версією, як виключення. Розішлемо посібники вам наприкінці травня.
Електронну версію друкованого посібника для ознайомлення в pdf файлі ми вже можемо вам надати.
Електронний посібник (Digital Veiwer) для учнів:
Електронний посібник має приблизно 550 МБ, ( в заархівованому вигляді -350 МБ) включаючи Електронні довідники для всіх 7 офісів ( приблизно 450 МБ, кожен ).

Переслати його електронною поштою немає можливості.
Ми плануємо сьогодні розмістити його на Е-диску на сервері ukr.net і надати вам всім доступ до нього для скачування індивідуально в електронних листах. Напишіть про це Наталі Гозак або мені.
Проте, якщо ви повідомите нам які офіси стоять на ваших комп’ютерах , ми зможемо надати вам для скачування значно менші за обсягом файли (до 100 МБ).

Якщо у вас є інший досвід і пропозиції щодо доставки вам цих файлів – напришіть в цей блог, будь ласка.

З усіма запитаннями щодо встановлення Електронного посібника та роботи з ним звертайтесь, будь ласка, до Наталі.
Методичний посібник:
Методичний посібник ми не будемо роздруковувати . Ви надамо вам електронну версію, оскільки ви будуте його редагувати відповідно до своїх потреб і роздруковувати самі для роботи з ним (приблизно 50 стор., 550 Кб, в архіві - 66 Кб). Він уже розміщений на Е-диску на сервері ukr.net . Як тільки ви нам напишете про свою готовність, ми індивідуально в електронних листах надамо вам пароль і логін та вкажемо папку.

Також ми плануємо провести Вебінар з усіма вами, щоб обговорити всі питання, 26 або 27 числа, приблизно о 16 годині. Ми повідомимо вас пізніше. Спробуємо?

Чекаємо на ваші запитання та листи.
Пропонуємо вам всі запитання, які на вашу думку можуть стосуватися всіх, або зацікавити інших фасилітаторів , писати в цей блог і всі зможуть коментувати. Ми разом будемо обговорювати і вирішувати.
І лише ті питання, які стосуються виключно ваших проблем, і їх не варто знати всім, пишіть нам на електронну пошту.
З надією на плідне та цікаве співробітництво,
Ніна Дементієвська, Наталя Гозак

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.